Μεξικάνικο πρωινό με νάτσος, λουκάνικο & αυγά (chilaquiles)
- 35 min
- 4
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
6 αποξηραμένες πιπεριές
1 κ.γ. κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
230 γρ λουκάνικο
¼ κούπας κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ σακουλάκι El Sabor® Salted Nacho Chips
1 κούπα τριμμένο τυρί
4 ολόκληρα αυγά
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
- Βράστε τις αποξηραμένες πιπεριές σε περίπου 1 κούπα νερό μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5-10’.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, τοποθετείτε το κύμινο, το σκόρδο και τις πιπεριές χωρίς τα κοτσάνια. Προσθέτετε μια κούπα νερό και ανακατεύετε.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο νερό ή σάλτσα ντομάτας, σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για τη γεύση. Αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. λάδι, τηγανίστε το λουκάνικο και το κρεμμύδι για 5’.
- Ρίξτε 2 κούπες από το μείγμα στο τηγάνι με το λουκάνικο και ψήνετε για ακόμη 1-2’.
- Έχοντας προθερμάνει τον φούρνο στους 230°C, προσθέτετε τα νάστος, το τυρί, το λουκάνικο, το μείγμα πιπεριών και από πάνω τοποθετείτε 4 αυγά και ψήνετε μέχρι να τηγανιστούν τα αυγά.
Πηγή: dadwithapan.com