Tacos με κοτόπουλο
- 352
- 55 min
- 8
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. λευκό ξύδι
2 κ.γ. τσίλι
1 ½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 λάιμ, στυμμένα (περίπου 4 κ.σ.)
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 συσκευασίες El Sabor® Taco Shells
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο στη μαρινάδα και το ανακινείτε μέχρι να καλυφθεί. Σκεπάζετε το κοτόπουλο και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30’.
- Προθερμαίνετε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τοποθετείτε το μαριναρισμένο στην κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 5-7’ από την κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί εντελώς. Όσο το κοτόπουλο ξεκουράζεται, ζεσταίνετε τα taco shells σε ένα ζεστό ταψί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, το τοποθετείτε μέσα στα taco shells και σερβίρετε με σάλτσα τυρί.
Πηγή: isabeleats.com