Πράσινη Σαλάτα με Αβοκάντο, Κοτόπουλο & Κρουτόν από Τορτίγια
- 40 min
- 4
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
4 El Sabor® Wraps Original
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ¾ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πάπρικα
3 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.γ. χυμό λάιμ
⅜ κ.γ. μαύρο πιπέρι
4 κούπες ρόκα
3 κούπες μαρούλι
2 κούπες κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
1 ½ κούπα ραντίτσιο
1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
¼ κούπας σπόρους κολοκύθας
Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφετε τις τορτίγιες με 2 κ.γ. ελαιόλαδο ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζετε με 1 κ.γ. αλάτι και πάπρικα.
- Τοποθετείτε τις τορτίγιες κατευθείαν στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, 8 με 10 λεπτά. Σπάστε τις τορτίγιες σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το ξύδι με το μέλι, τον χυμό λεμονιού, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε την ρόκα, το μαρούλι, το κοτόπουλο, το ραντίτσιο, το αβοκάντο, τους σπόρους κολοκύθας και τα κομματάκια τορτίγιας και ανακατεύετε ελαφρά.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο ⅓ κ.γ. πιπέρι.
- Βάζετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και σερβίρετε με φέτες λάιμ.
Πηγή: foodandwine.com