Πράσινη Σαλάτα με Αβοκάντο, Κοτόπουλο & Κρουτόν από Τορτίγια

  • info Icons
  • 40 minTime Icon
  • 4Serving Icon
Product Recipe

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

    4 El Sabor® Wraps Original
    5 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 ¾ κ.γ. αλάτι
    ¼ κ.γ. πάπρικα
    3 κ.σ. ξύδι
    1 κ.σ. μέλι
    2 κ.γ. χυμό λάιμ
    ⅜ κ.γ. μαύρο πιπέρι
    4 κούπες ρόκα
    3 κούπες μαρούλι
    2 κούπες κοτόπουλο, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
    1 ½ κούπα ραντίτσιο
    1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
    ¼ κούπας σπόρους κολοκύθας
    Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφετε τις τορτίγιες με 2 κ.γ. ελαιόλαδο ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές και πασπαλίζετε με 1 κ.γ. αλάτι και πάπρικα.
  2. Τοποθετείτε τις τορτίγιες κατευθείαν στο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές, 8 με 10 λεπτά. Σπάστε τις τορτίγιες σε μικρά κομματάκια.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε το ξύδι με το μέλι, τον χυμό λεμονιού, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  4. Προσθέτετε την ρόκα, το μαρούλι, το κοτόπουλο, το ραντίτσιο, το αβοκάντο, τους σπόρους κολοκύθας και τα κομματάκια τορτίγιας και ανακατεύετε ελαφρά.
  5. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ¼ κ.γ. αλάτι και το υπόλοιπο ⅓ κ.γ. πιπέρι.
  6. Βάζετε τη σαλάτα σε μια πιατέλα και σερβίρετε με φέτες λάιμ.

Πηγή: foodandwine.com

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, συνταγές και προϊόντα της El Sabor.