Oven Baked Burritos
- 70 λεπτά
- 4
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
2 κουταλιές ελαιόλαδο, 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος), 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 100 γραμμ. El Sabor nacho chips, 100 γραμμ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο, 200 γραμμ. sour cream ή γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάζουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10′ να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σύμφωνα με τη γεύση μας.
- Ρίχνουμε ακόμα μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30′ περίπου, μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
- Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φασόλια, το μαϊντανό και τα El Sabor nacho chips.
- Ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 24-26 εκ.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε το φαγητό για 10-15′, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με sour cream ή γιαούρτι, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και αβοκάντο.
Πηγή: gottagetbaked.com