Tacos al Pastor
- 191
- 4 hrs
- 12
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
Για τη μαρινάδα:
1 αποξηραμένη πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη
1 μεσαίο λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
1 ανανάς, κομμένος σε μπουκίτσες (1 φλιτζάνι προορίζεται για τη μαρινάδα, ο υπόλοιπος για το σερβίρισμα)
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζανιού λευκό ξύδι
2 κ.σ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
2 κ.σ ρίγανη
2 κ.σ. σκόρδο (4 σκελίδες)
1 κ.γ. κύμινο
Για τα tacos:
1 κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε μεγάλες λεπτές φέτες
σπρέι μαγειρέματος ή λάδι μαγειρέματος, για το ταψί
Για το σερβίρισμα: τορτίγιες, κύβους ανανά, κρεμμύδι, κόλιανδρο, φέτες λάιμ
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
Για τη μαρινάδα:
- Γεμίστε ένα μεσαίο μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε την αποξηραμένη πιπεριά, καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τη να μουλιάσει για 15 λεπτά.
- Παράλληλα, προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπλέντερ. Αφαιρέστε την πιπεριά τσίλι από το νερό, αφαιρέστε τυχόν υγρό που έχει απομείνει και προσθέστε στο μπλέντερ. Ανακατέψτε τα συστατικά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
Για τα tacos:
- Σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα (ή σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης) προσθέστε τη μαρινάδα και τις φέτες χοιρινού κρέατος. Ανακατέψτε τα μαζί για να ομογενοποιηθούν και μαρινάρετε για 4-12 ώρες στο ψυγείο.
- Αφαιρέστε τα από το ψυγείο και αλείψτε το γκριλ με λάδι μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε το κρέας σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί καλά.
- Μόλις μαγειρευτεί όλο το κρέας, κόβετε σε λεπτές λωρίδες και σερβίρετε σε ζεστές τορτίγιες με τον υπόλοιπο φρέσκο ανανά, κρεμμύδι, κόλιανδρο και φέτες λάιμ.
Πηγή: isabeleats.com