Σούπα με τορτίγια
- 40 min
- 4
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
6 κ.σ. ελαιόλαδο
8 El Sabor® Wraps Original, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πάπρικα
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
7 κούπες ζωμό κοτόπουλου
3 κούπες θρυμματισμένες ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
2 ½ κ.γ. αλάτι
800 γρ στήθος κοτόπουλο, σε κομματάκια
1 αβοκάντο, σε κυβάκια
100 γρ τσένταρ, τριμμένο
φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τις μισές από τις λωρίδες και ψήνετε,ανακατεύοντας για περίπου 1’.
- Αφαιρείτε με ένα κουτάκι και τοποθετείτε σε χαρτοπετσέτες για να στεγνώσουν. Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες λωρίδες.
- Χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας, για 5’.
- Προσθέτετε τον ζωμό, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το κόλιανδρο και ⅓ από τις λωρίδες. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30’ και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιείτε τη σούπα και την ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 1’.Προσθέτετε το αβοκάντο.
- Για να τη σερβίρετε, τοποθετείτε τις υπόλοιπες λωρίδες σε μπολάκια, ρίχνετε από πάνω το τυρί και έπειτα τη σούπα.
- Πασπαλίστε με κόλιανδρο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Πηγή: foodandwine.com