Σούπα με τορτίγια

  • info Icons
  • 40 minTime Icon
  • 4Serving Icon
Product Recipe

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

    6 κ.σ. ελαιόλαδο
    8 El Sabor® Wraps Original, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    1 κ.σ. πάπρικα
    2 κ.γ. κύμινο
    1 κ.γ. κόλιανδρο
    1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
    ¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
    7 κούπες ζωμό κοτόπουλου
    3 κούπες θρυμματισμένες ντομάτες
    2 φύλλα δάφνης
    2 ½ κ.γ. αλάτι
    800 γρ στήθος κοτόπουλο, σε κομματάκια
    1 αβοκάντο, σε κυβάκια
    100 γρ τσένταρ, τριμμένο
    φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τις μισές από τις λωρίδες και ψήνετε,ανακατεύοντας για περίπου 1’.
  2. Αφαιρείτε με ένα κουτάκι και τοποθετείτε σε χαρτοπετσέτες για να στεγνώσουν. Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες λωρίδες.
  3. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τσιγαρίζετε, ανακατεύοντας, για 5’. 
  4. Προσθέτετε τον ζωμό, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το κόλιανδρο και ⅓ από τις λωρίδες. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 30’ και αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης.
  5. Σε ένα μπλέντερ, πολτοποιείτε τη σούπα και την ρίχνετε πάλι στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτετε το κοτόπουλο και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 1’.Προσθέτετε το αβοκάντο.
  7. Για να τη σερβίρετε, τοποθετείτε τις υπόλοιπες λωρίδες σε μπολάκια, ρίχνετε από πάνω το τυρί και έπειτα τη σούπα. 
  8. Πασπαλίστε με κόλιανδρο και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Πηγή: foodandwine.com

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, συνταγές και προϊόντα της El Sabor.