Vegan Rainbow Tacos
- 493
- 35 min
- 4
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ
1/2 φλιτζάνι κινόα, ωμή
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κ.γ. κουρκουμά
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο
1/3 φλιτζανιού πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζανιού ντοματίνια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο
2 αβοκάντο, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
θαλασσινό αλάτι και πιπέρι
πιπέρι καγιέν
4 El Sabor® Big Wraps Original
φρέσκο λάιμ, για σερβίρισμα
Για τη σάλτσα σκόρδο-ταχίνι:
1/4 φλιτζανιού ταχίνι
2 λάιμ, στυμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
2 κ.σ. νερό
ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ
- Ξεκινήστε μαγειρεύοντας την κινόα σας. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κινόα σε 1 φλιτζάνι νερό. Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε κουρκουμά και θαλασσινό αλάτι και σιγοβράστε για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν.
- Τρίψτε τα καρότα, ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, τις ντομάτες, το λάχανο και το αβοκάντο. Ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με τον κουρκουμά, την κινόα, τα ρεβίθια και το ψιλοκομμένο κόλιανδρο, πασπαλίστε γενναιόδωρα με αλάτι και πιπέρι.
- Προετοιμάστε τη σάλτσα: Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε 1/4 φλιτζανιού ταχίνι, τον χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο σκόρδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρά το μείγμα. Προσθέστε λίγες σταγόνες νερού να αραιώσει, περίπου 2 κ.σ.
- Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το μείγμα taco και ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί. Πασπαλίστε με περισσότερο θαλασσινό αλάτι και πιπέρι, και πιπέρι καγιέν για τη γεύση. Απλώστε το μείγμα στις τορτίγιες και σερβίρετε με φρέσκο λάιμ.
Πηγή: twospoons.ca