Wraps με χοιρινό & χωριάτικη σαλάτα

  • info Icons
  • 30 λεπτάTime Icon
  • 4Serving Icon
Product Recipe

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

    1200γρ Χοιρινές μπριζόλες από λαιμό (όσο πιο παχιές έχει ο χασάπης)
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 κύβος βοδινού
    1 πρέζα κύμινο
    1 πρέζα κανέλα
    2 πρέζες ζάχαρη
    3 πρέζες ρίγανη
    4 πρέζες πάπρικα καυτερή
    μπόλικο αλάτι και πιπέρι
    4 κουταλιές λάδι
    χυμό από μισό λεμόνι
    1 κουταλιά μουστάρδα
    2 σφηνάκια κονιάκ
    4 τορτίγιες
    τομάτα
    αγγούρι
    φέτα

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

Αρχικά θα πάρω ένα καλό μαχαίρι (όχι πριονωτό) και θα ξεκοκαλίσω τις μπριζόλες. Θα κόψω σε πολύ μικρές λωρίδες το κρέας. Θα το απλώσω σε ένα ξύλο κοπής και θα πασπαλίσω αλάτι μπόλικο, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, κανέλα, ζάχαρη και την μισή ρίγανη. Ραντίζω με λάδι και πασπαλίζω τον κύβο βοδινού. Με τα χέρια μου θα πιάσω το κρέας με τα μπαχαρικά του και θα αρχίσω να το τρίβω στα χέρια μου να απλωθεί σε όλα τα κομματάκια. Βάζω αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά χωρίς λιπαρή ουσία. Μόλις κάψει πολύ καλά (σχεδόν να βγάζει καπνούς) ρίχνω το χοιρινό μου και σοτάρω ανακατεύοντας συχνά να ροδίσουν καλά όλα τα κομμάτια. Στα 3 λεπτάκια περίπου θα προσθέσω και το κρεμμύδι και θα ανακατεύω γρήγορα να σοταριστεί και αυτό χωρίς να καεί. Σβήνω με κονιάκ και προσθέτω λίγο λεμόνι. Χαμηλώνω την εστία στο μισό και ρίχνω μουστάρδα. Αποσύρω μόλις έχει πιει όλα τα υγρά του. Τέλος πασπαλίζω με την υπόλοιπη ρίγανη. Αφήνω να κρυώσει.

Ψιλοκόβω τομάτα αγγούρι και φέτα και συναρμολογώ την τορτίγια μου. Σφίγγω καλά και τυλίγω με αλουμινόχαρτο για την επόμενη μέρα στην δουλειά αν θέλω. Μπορώ να το κρατήσω έτσι μέχρι και δύο μέρες.

Κολπάκι: Για να τυλιχτούν πιο εύκολα οι τορτίγιες τις καλύπτω με μια νωπή πετσέτα και τισ αφήνω στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα. Μετά τυλίγω την γέμισή μου.

Πηγή: CookmeUp.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, συνταγές και προϊόντα της El Sabor.